Kev, Daf en Wil maken Europa onveilig!

Dag 2: Zum Innsbruck!

Dag 2

Eerst een goed ontbijtje gegeten in het hostel, waarna we voor de keus stonden om nog even in Stuttgart te blijven of op tijd aan te komen in Innsbruck. Het was nog 3.5 uur rijden dus we besloten maar gelijk de weg op te gaan.
Na ongeveer 2 uur rijden kwamen in Zuid-Duitsland door de leukste Milka-dorpjes! Vlak voor de grens reden we langs een groot meer met wat leek op bergwater. We hebben de auto neergezet, zwembroek aan ennn een duik in het toch wel erg koude water!! ?
Na opgedroogd te zijn moesten we dus nog 1.5 rijden. Eenmaal in Oostenrijk zagen we de bui al hangen. Er kwam noodweer aan! Met de zig-zag bergwegen en de keiharde regen deden we veel langer over de route dan gepland. Het was erg lastig rijden, maar uiteindelijk kwamen we aan in Innsbruck, waar het op dat moment nog droog was!

Maar het zat even niet mee, want het beoogde hostel was volgeboekt! En na dit gehoord te hebben, barste het ook los in Innsbruck. Gelukkig stond er een tafelvoetbaltafel in het hostel en hebben we ons kunne vermaken tot het ergste voorbij was.
Eenmaal teruggekomen bij de auto hebben we met behulp van de Tomtom andere hotels opgezocht. Na een gesloten 'Volkshause' (?) kwamen we rond 19.00 aan bij een hotel die wel open was en plek had. Het was iets duurder dan we wilden, maar het was wel een geinige kamer (2 zelfs) in Oostenrijkse stijl.

Aangezien we nu wel even fatsoenlijk wilde eten (in Stuttgart was het een broodje Doner) gingen we direct naar het centrum. De eerste indruk van Innsbruck was niet overweldigend, maar eenmaal in het oude centrum aangekomen was het wel erg mooi en gezellig. En als je het even vergeten was, keek je even om je heen en zag je dat je omringt was door enorme bergen!
Al snel hadden we een erge goede eettent gevonden (veel vlees, veel groot bier!) en hebben we uitgebreid gegeten. Afsluitend hebben we in een 'Biergarten' (Biertuin :P) nog even lekker Oostenrijks bier gedronken in 'mass' formaat. Enorme bierpullen van 1liter! Mjam! Op een gegeven moment werden we de tent uitgeschopt doordat de lichten pontificaal werden uitgezet, met daarbij de mooie woorden van de ober: 'Ich habe es nicht gewust!'

Uiteindelijk om 01.00 terug in het hotel , nog even gechilled in onze zithoek (jaja) en daarna was het lights out! Lekker 2 nachten in Innsbruck, dus morgen alle tijd om op ons gemak het gebied te checken!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!